Met veel plezier presenteert OORKAAN de brochure met schoolconcerten voor seizoen 2019-2020, met daarin vijf uiteenlopende producties: 4 premières en 2 reprises!

KRIEBEL (2-4)
Coproductie met Nationale Opera & Ballet en Philharmonie Luxembourg
Première oktober 2019

Hoe klinkt een kriebel in je buik?
En wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, de lucht door zweeft, door de ruimte vliegt en floeps, via de viool, zjoef, zo de marimba in
kruipt? Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen het jonge publiek mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.

STICKS (4+)
Met Percossa
Première september 2019

Hoe praat jij, hoe praat ik?
In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder

muziekinstrumenten te gebruiken en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde. Een percussieconcert van vier oer-nette mannen, die je laten luisteren naar het ritme der dingen – en die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen. Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.

VREEMDE STREKEN (6+)
Met Trio Diamanda
Première november 2019

Hoe klinkt het onbekende?
Diamanda, Marcus en Yanna zijn benieuwd naar nieuwe werelden van geluid. Als Trio Diamanda nemen ze je mee op een spannende roadtrip van klanken.

Langs de bekende Golbergvariaties van Bach, rijden we door het vervreemdende landschap van componist Garth Knox en sjezen gierend door de bocht met Ierse Folk. We vinden nieuwe geluiden uit en boren nieuwe krachten aan. Want wie nieuwsgierig is, ontdekt de mooiste en gekste dingen. Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DROMENBLAZERS (5+)
Met Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Première maart 2020

Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje overmoedig, spelen ze spelletjes en dagen ze je uit om mee te dromen. Of dagdromen. Of slaapdromen. Of op-je-kop-dromen.

Dromenblazers is een magisch vrolijk klarinetconcert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.

KWARTETTEN MET BEETHOVEN (6+)
Met Dudok Quartet Amsterdam (reprise)

Hoe klinkt kwartetten met goud?
In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Kwartet het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren. Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel. “Heb jij voor mij van de strijkers de altviool? Ik mis nog van de getallen nummer 4. Wie heeft van de metamorfose de vlinder? En wie heeft de allermooiste kleur goud?” Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.

Educatie
Bij alle concerten wordt voorbereidend materiaal voor in de klas gemaakt. Dit lesmateriaal kunt u bekijken op de website van Oorkaan. Workshops in de klas met musici worden op maat aangeboden en zijn additioneel bij te boeken.
Een handig overzicht met muzikale elementen en buitenmuzikale thema’s vindt u in het productieoverzicht op de laatste pagina van het aanbodbrochure.

Voor vragen over het aanbod of het plaatsen van opties is Oorkaan bereikbaar per mail: marion@oorkaan.nl of telefonisch: 020 244 0212.
Veel lees- en luisterplezier gewenst!

CARAVAN (5+)
Met Julian Schneemann & Drie Vrienden (reprise)

Hoe klinkt thuis? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz. Kijk HIER voor meer informatie over dit concert.